Dětský koutek

Když míříte do Slovácké lékárny, nemusíte nechat své ratolesti doma. Vezměte je s sebou a nechte je vyřádit se v našem dětském koutku, který je zabaví oblíbenými pohádkami, knížkami či hračkami. Kromě toho u nás dostanete ke koupi všechno pro jejich zdraví.

V naší lékárně si přijdou na své i děti. Právě pro ně máme připravený dětský koutek, kde se zabaví, ať už sledováním oblíbených dílů Krtečka, skládáním kostek, prohlížením dětských knížek, hraním s plyšovými zvířátky či řešením dřevěného hlavolamu. Rodiče, babičky i dědečkové si tak mohou v klidu a nerušeně vyřídit všechny své záležitosti, se kterými do lékárny přišli. Jediným „úskalím" našeho dětského koutku je, že ho většina dětí jen velmi nerada opouští.

A co by mohlo v souvislosti s malými ratolestmi maminky a tatínky ještě zajímat?

Kojenecká mléka a kaše

Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje kojení jako jediný a nejlepší zdroj výživy dětí, a to až do 6 měsíců věku dítěte. Někdy však kojení není z různých důvodů možné. Pro tyto případy nabízíme široký sortiment kojeneckých mlék a kaší značek Nestlé BEBA a Nutrilon.

Kromě běžných mlék u nás naleznete také mléka hypoalergenní, mléka pro děti s prokázanou alergií na bílkovinu kravského mléka, mléka vhodná při mírných zažívacích obtížích, jako je průjem, zácpa, nadýmání, mléka při závažnějších trávicích obtížích tzv. kolikách, bezlaktózová mléka a mléka proti nadměrnému ublinkávání včetně speciální přísady do mateřského mléka (Nutriton).

Od ukončeného 4. měsíce mohou být do jídelníčku dětí zařazovány také dětské kaše. Nabízíme kaše mléčné (přidává se pouze voda) i nemléčné (přidává se mléko), dále kaše hypoalergenní vhodné pro děti s rizikem vzniku alergií a kaši Sinlac, která je určena dětem i dospělým, kteří trpí alergií na bílkovinu kravského mléka, sojové bílkoviny či celiakií.

Nesmíme zapomenout ani na zdravé mlsání ve formě oblíbených dětských sušenek.

Dětská kosmetika

Dětská pokožka je přibližně pětkrát tenčí než kůže dospělého člověka. Je vláčnější a měkčí, a tím i méně odolná vůči vnějším vlivům. Proto zejména u dětí do 3 let je vhodné používat speciální kosmetiku pro děti, která respektuje vysoké nároky citlivé dětské pokožky.

Naše lékárna nabízí dětskou kosmetiku značek Bübchen, Weleda, Cannaderm, CutisHelp, Bepanthen, Oilatum, Linola, Leciderm, Eucerin, u kterých naleznete nejen přípravky pro každodenní běžnou péči, ale i přípravky určené pro děti s extrémně vysušenou pokožkou, s atopickým ekzémem, lupénkou a dalšími kožními onemocněními.

Nejčastější dětské nemoci

Rýma, kašel, horečka, bolest? Slovácká lékárna disponuje širokou nabídkou léčivých přípravků, které zmírňují příznaky chřipky a nachlazení. S výběrem vhodného léku, lékové formy a dávkováním vám ochotně a rádi poradíme.

Nezbytným pomocníkem v každé rodině s malými dětmi je i přístroj pro měření teploty. V našem sortimentu naleznete jak obyčejné digitální teploměry, tak i „rychloběžky" a digitální teploměry s ohebným koncem. Největší novinkou na trhu jsou ušní/čelní teploměry a bezkontaktní teploměry oblíbené zejména pro vysokou přesnost a rychlost měření.

A co dělat pro to, aby děti nebývaly nemocné? Vhodným způsobem pečovat o jejich imunitu – ať už formou klasických vitamínových přípravků pro děti, doplňků stravy s obsahem přírodních výtažků z hlívy, rakytníku a echinacey, či podáváním probiotik, která lze s výhodou využít také u další velké skupiny obtíží, které často trápí naše nejmenší. Jedná se o nejrůznější zažívací potíže, mezi které řadíme nevolnost, reflux, nadýmání, průjem a zácpu. S individuálním přístupem vybereme vašemu dítěti lék přímo na míru, a to díky širokému sortimentu dětských léčivých přípravků, které má Slovácká lékárna na skladě.

Homeopatie a děti

Alternativou běžných alopatických léků jsou léky homeopatické, kterých můžeme využít právě u dětí. Výhodou homeopatických léků je zejména to, že jejich podávání není nijak limitováno věkem (mohou být podávány dětem již od narození), jsou bezpečné, nemají žádné nežádoucí účinky a neovlivňují účinnost ostatních podaných léků.

Je nám velkou ctí, že se zrovna naše lékárna může pyšnit širokým portfoliem homeopatických léků polykomponentních i monokomponentních, a to od francouzského výrobce Boiron, německého výrobce Heel a českého výrobce Česká homeopatie.

Rány a úrazy

Ať už na ně dáváme pozor sebevíc, není v našich silách je uhlídat. A tak se hlavně v dětském věku setkáváme s řadou úrazů a poranění. I na to ale ve Slovácké lékárně myslíme. Kromě velkého výběru klasických obvazů, náplastí a dezinfekcí u nás najdete také ty, které ocení právě děti. Dezinfekce, které nepálí ani nebarví, jako je Dettol a Neocide, či obrázkové náplasti s princeznami, auty, medvídky a krtečky značek Cosmos a Hansaplast, jsou v naší lékárně samozřejmostí.

Odběr aktualit na e-mail

Přijímáme tyto platební karty a poukazy

MasterCardMaestroVisaVisa ElectronAmerican ExpressDiners Club InternationalFlexi PassVital PassDárkový PassUnišekUnišek+CadhocTicket ServiceTicket MultiTicket Medica