Čaje

Tradiční součástí sortimentu každé lékárny jsou bezesporu čaje. O léčivých účincích čaje věděli již ve starověké Číně, kde čaj nepoužívali pouze k pití, ale i k připravě kloktadel, obkladů a koupelí.

Pod pojmem čaj bychom si správně měli představit pouze nápoj připravený z lístků či zelených výhonků čajovníku, označovaný jako čaj černý, zelený či bílý podle toho, jakým způsobem byly lístky na čaj připravovány. Často jsou ale pod pojem čaj zařazovány také výluhy či odvary z bylin a ovoce, které ovšem díky svým léčebným a zdraví prospěšným účinkům mají v lékárně své opodstatněné místo.

Naše lékárna není výjimkou. Svým pacientům nabízíme čaje pravé (černé a zelené), bylinné (jedno- i vícedruhové), ovocné a v neposlední řadě také úzce zaměřené čaje jako jsou čaje dětské, čaje pro těhotné a kojící ženy od oblíbených výrobců Leros, Megafyt, Apotheke, Herbex, bylinář Pavel Váňa, Ing. Janča, Dr. Müller, dr. Popov, Teekanne, Ryor, Weleda, Herbata, Topvet, Fyopharma ve formě nálevových sáčků i jako volně sypané.

Černé čaje

Díky nejdelší oxidaci čajových lístků si své aroma dokáží udržet i několik let, což bylo zejména v době, kdy cesta z Asie do Evropy trvala i několik let, pro evropskou společnost značnou výhodou. A právě z tohoto důvodu je tento čaj u nás nejpoužívanější.

Pití černého čaje má za následek snižování únavy a významně se podílí na zvyšování fyzické i psychické činnosti. Své využití má také u žaludečních a střevních potíží.

• čisté „pure" černé čaje

• kombinace černého čaje a citrusů

• Earl Grey – kombinace černého čaje a bergamotové silice

Zelené čaje

Zelený čaj prochází při výrobě pouze minimální oxidací a zachovává si tak oproti černému čaji daleko více zdraví prospěšných látek.

• čisté „pure" zelené čaje (Sayonara)

• kombinace zeleného čaje a citrusů

• kombinace zeleného čaje a bylin (ginkgo, schizandra, guarana)

Čaje bylinné

Nejedná se o čaje v pravém slova smyslu, ale o odvary a výluhy z jednotlivých částí léčivých rostlin.

Jednodruhové bylinné čaje

Přímo na lékárně bez nutnosti objednání si můžete vybrat z více než 35 druhů léčivých bylin, které vám můžeme nabídnout ve formě sypané či ve formě nálevových sáčků.

Vícedruhové bylinné čaje

Jedná se o vhodně vybrané kombinace léčivých rostlin, které zmírňují zdravotní potíže nejrůznějšího původu:

• čajové směsi na imunitu, při kašli a nachlazení

• čajové směsi na detoxikaci organismu, očistu jater a při hubnutí

• čajové směsi ovlivňující trávicí ústrojí – žaludek, střevo, žlučník, slinivku

• čajové směsi při onemocnění ledvin, močových cest a prostaty

• čajové směsi při vysokém krevním tlaku a cholesterolu a žilních obtížích

• čajové směsi na uklidnění a pro dobrý spánek

• čajové směsi pro diabetiky

• čajové směsi při menstruačních a klimakterických obtížích

Čaje ovocné

Nabízíme chuťově jedinečné kombinace známého i méně známého ovoce. Pro zvýraznění již tak unikátní chuti bývají často tyto ovocné směsi obohaceny o koření, zázvor, roiboos či med. Některé z těchto čajů jsou dokonce oslazeny použitím přírodního sladila stévie, a tak si dokonale sladké chuti můžete užívat bez výčitek z nadbytečných kalorií a jsou tudíž vhodné i pro diabetiky.

Novinkou v sortimentu jsou tzv. studené čaje, které stačí zalít studenou vodou a užívat si tak osvěžující chuti i v horkých letních dnech.

Čaje pro těhotné a kojící ženy

Těhotenství představuje v životě ženy velmi náročné a citlivé období. Aby bylo toto období zvládnuto co možná nejlépe, nabízíme těhotným ženám speciální čajové směsi s vhodnou kombinací bylin od výrobců Leros, Megafyt, Apotheke, Teekanne.

Podle světové zdravotnické organizace by mělo být mateřské mléko jediným a nejdůležitějším zdrojem výživy až do 6 měsíců věku dítěte. Aby bylo mateřského mléka dostatek a aby nedocházelo u miminka k nadýmání a dalším zažívacím potížím, doporučuje se kojícím ženám po dobu kojení pít speciální bylinné směsi pro kojící matky. V naší lékárně naleznete čaje pro kojící maminky od výrobců Leros, Megafyt, Apotheke, Herbex, bylinář Pavel Váňa, Teekanne, Weleda.

Čaje pro děti

Stejně jako u léků, tak i u čajů platí, že dítě není malý dospělý, a měli bychom tak dětem vždy vybírat takové čaje, které jsou určené přímo pro ně dle jejich věku. I dětské čaje můžeme rozdělit podobně jako čaje pro dospělé na čaje černé (bez anebo s nízkým obsahem kofeinu), bylinné (na imunitu, při kašli a nachlazení, pro dobré trávení, na uklidnění a pro dobrý spánek) a čaje ovocné vhodné pro dodržování správného pitného režimu.

Odběr aktualit na e-mail

Přijímáme tyto platební karty a poukazy

MasterCardMaestroVisaVisa ElectronAmerican ExpressDiners Club InternationalFlexi PassVital PassDárkový PassUnišekUnišek+CadhocTicket ServiceTicket MultiTicket Medica